PROMIQ BEZOEKT IDS IN KEULEN

Keulen (D), 27 maart 2013

Van 22 tot en met 26 maart vond in Keulen (D) de grootste vakbeurs ter wereld voor tandartsen en tandtechnici plaats: de International Dental Show (IDS). Het is een tweejaarlijks evenement dat door méér dan 125.000 bezoekers is bezocht. Michel Steins en Pierre van Mouche waren ook ter plekke om de nieuwe ontwikkelingen te bekijken. En daarnaast natuurlijk om vakgenoten, leveranciers en afnemers te ontmoeten.
Aan de IDS namen maar liefst 2058 bedrijven uit 56 verschillende landen deel. Zij toonden hun producten om een vloeroppervlak van maar liefst 150.000 vierkante meter. Op alle mogelijke manieren wordt dan ook duidelijk dat de IDS een top-evement is, zo concludeert Dr. Peter Engel, president van de duitse tandarts associatie (BZÄK).
Wat heel duidelijk opvalt is de toenemende digitalisering. De digitale afdruk met beulp van de mondscanner wordt op veel plaatsen getoond. Het maken van precieze modellen voor grote reconstructies wordt sterk verbeterd met behulp van modeleer-software en 3D-printers. En ook CAD/CAM systemen worden inmiddels toegepast bij implantologie.
 
Als eerste hebben wij de ontwikkelingen rondom de reinigings- en desinfectiemachines bekeken. De diverse aanbieders leveren vrijwel dezelfde functionaliteit, maar er zijn kwaliteitsverschillen en producten die voor speciale markten en/of toepassingen zijn ontwikkeld. Onze belangrijkste leveranciers (Miele en Melag) hebben wij natuurlijk ook gesproken.
Vervolgens hebben wij een breed scala aan rekken, inzetten, traysystemen en andere accessoires bekeken die voor onze klanten bruikbaar zijn. We zien kwaliteitsverschillen tussen locale producten en aziatische producten, maar deze verschillen worden elk jaar wel steeds kleiner. De traysystemen vertonen kleine verbeteringen, bijvoorbeeld door een betere/eenvoudigere sluiting en door grotere openingen waardoor de reinigingsvloeistoffen de instrumenten beter kunnen bereiken. Serieuze alternatieven voor het PromiQ instrumentenhoudersysteem dat we met groot succes in de orthodontie inzetten, hebben we nog niet gezien.
In het kader van de ontwikkeling van enkele nieuwe innovatieve producten hebben we met verschillende leveranciers gesproken waarbij we zeer positieve signalen hebben gekregen.
Ook met onze leveranciers voor reinigingsmiddelen hebben wij gesproken. En ook hier zien we dat de producten steeds beter en verfijnder worden. Dat betekent voor onze klanten dat hun instrumenten nóg schonen worden, de machine langer mee gaat en het mlilieu minder wordt belast.
 
Al-en-al was de IDS een zeer boeiende beurs waar wij mooie nieuwe producten hebben gezien en die ons weer op een aantal ideeën heeft gebracht die wij zeker zullen vertalen in nieuwe PromiQ producten.
 

TERUG